Tips

Hieronder vind je tips over het bedenken van een app. Jury-lid en app-ondernemer Midas Kwant geeft jullie 5 belangrijk tips.

Verder zetten we de komende tijd ook tips over de keuzeonderdelen van Digibattle: zelf een app maken, zelf een app vormgeven en een business plan schrijven.

----------------------------------------------

Vijf gouden tips van Midas Kwant

Midas Kwant is 16 jaar en heeft verschillende soorten apps in de App Store staan. Hij begon drie jaar geleden met het ontwikkelen van apps. Naast veel downloads is hij ook een paar keer langs geweest bij Apple Inc, in California en New York City. Hij geeft vijf gouden tips om aan de slag te gaan met jouw app.

 

----------------------------------------------

Tips voor het zelf maken van een app

Heb je als keuzeonderdeel ervoor gekozen om de app echt te bouwen? Als je ervoor kiest de app te bouwen, willen we een werkende, goed functionerende demo-versie zien. De techniek moet op orde zijn. Je kunt je app maken op sites als appfurnace.com of appinventor.org.

----------------------------------------------

Tips voor het maken van een business plan

Een briljant idee voor een app is natuurlijk mooi, maar hoe zorg je ervoor dat deze ook bekend wordt, gebruikt wordt en geld oplevert? In een business plan beschrijf je hoe je dat gaat doen. Ga je aan advertenties verdienen of wordt je een betaalde dienst? Of heb je een Freemium-model voor ogen?

We willen dus weten hoe jullie de app in de markt gaan zetten. Er zijn heel veel sites en boeken waarin staat wat er in een business plan moet staan. We laten het aan jullie over hoe ver jullie hierin gaan. Er is wel een aantal elementen die we zeker willen zien, namelijk:

  • Wie is de gebruiker en welke waarde heeft jouw app voor hen? Oftewel wie is je klant? Kun je een omschrijving geven van je doelgroep? Weet je uit hoeveel mensen je doelgroep bestaat? Hoe kun je je doelgroep het beste bereiken?
  • Zijn er concurrenten? Zijn er apps of andere software die ongeveer hetzelfde doen als jullie app? Kun je die noemen? Waarom is jullie app dan toch beter?
  • Hoe is de geldstroom? Wie betaalt voor welke dienst of product en hoe? 
  • Heb je partners nodig? Zijn er bedrijven of organisaties met je samen gaat werken om te zorgen dat jullie app succesvol wordt? Of is dat niet nodig?
  • Hoe ga je het maken van de app financieren? Om de app te maken en in de markt te zetten heb je geld nodig. Lenen van je ouders? Investeerders zoeken? Wat is je plan?

Op internet zijn er heel veel sites over hoe je geld kunt verdienen met online producten zoals websites, games en apps. Deze bijvoorbeeld:

- http://www.mediact.nl/verdienmodellen/
- http://www.ondernemen360.nl/marketing-and-sales/online-marketing/online-verdienmodellen.html
- http://www.appmakenonline.nl/geld-verdienen/

----------------------------------------------

Tips om zelf de vormgeving te maken

Ga je van jullie app de vormgeving maken? Hierbij gaat het alleen om de vormgeving. We willen een echt ontwerp zien van de app. Wat is de ‘look and feel’? Hoe gaat de app eruit zien: user interface, logo, kleuren, lettertype, foto’s/beelden, et cetera. Ook willen we een onderbouwing voor de vormgeving:
waarom heb je juist deze gekozen? Waarom sluit de vormgeving aan op je doelgroep?

Je kunt je app vormgeven in programma's als Photoshop. Deze kosten wel geld, wellicht hebben ze bij jullie op school zo'n programma op de computers staan?

Een gratis onine programma (in het Nederlands) is deze:
https://pixlr.com/editor/