Hoe doe je mee met Digibattle?

 • Maak een team
  Je kunt alleen aan DigiBattle meedoen als team. Waarom? Het werken in teamverband is dagelijkse praktijk bij app-bouwers. Je kunt veel meer werk verzetten met een team. Samen kom je ook tot meer en betere ideeën. En je kunt deze bij elkaar testen. Maak dus gebruik van elkaars sterke kanten! Een team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 4 leden, die op de middelbare school zitten (vmbo, havo of vwo).
 • Kies een thema en bedenk een app
  Jullie team bedenkt een app op een van de drie thema's van Digibattle 2014: Love, Money en Challenge. (lees hier meer over de thema's)
 • Download de beschrijving van het app-plan
  In het document staat wat je moet doen, bijvoorbeeld de vragen voor je app-plan, en hoe je een stroomschema maakt. Het is erg belangrijk om je hieraan aan te houden als je wilt winnen. Lees het stuk dus goed door. Download het document
 • Maak je eigen app-plan
  Door de vragen van het app-plan te beantwoorden, kunnen wij helder en duidelijk beoordelen wat jullie hebben bedacht. Hiermee wordt jullie idee gedocumenteerd en kan het goed vergeleken worden met de andere ideeën.
 • Kies een van de keuzeonderwerpen: bouwen, vormgeven of verkopen
  De vragen in het app-plan gaan over drie onderdelen van de beoordeling die iedere deelnemend team moet doen. Daarnaast kies je een van de keuzeonderwerp: je kunt de app bouwen, je kunt de vormgeving van de app maken, of je maakt het business plan van je app.
 • Alles klaar? Lever je app in
  Heb je alles goed bedacht, beschreven en/of gemaakt? Lever dan alles in via het online formulier.

 

Hoe wordt jullie plan beoordeeld?

Jullie plan wordt beoordeeld op vier gebieden. Dat doen we zodat het helder en duidelijk is wat jullie hebben bedacht. Hiermee wordt jullie idee gedocumenteerd en kan het goed vergeleken worden met de andere ideeën. Van de vier gebieden zijn er drie verplicht (de vragen hierover staan in het app-plan, voor het vierde gebied heb je een keuze. In totaal kun je 100 punten verdienen.

De drie verplichte gebieden

 1. Het creatief idee                (30 punten)
 2. Onderbouwing                    (30 punten)
 3. Documentatie                     (10 punten)
 4. Vrije keuze                           (30 punten)
  Uit een van onderstaande gebieden maak je een keuze. Voor dit keuzegebied kun je maximaal 30 punten krijgen. Samen met de verplichte onderdelen kun je dus maximaal 100 punten verdienen.
 • Bouw de app
 • Ontwerp de app/vormgeving
 • Maak het businessplan voor de app

 

De route naar de finale

Op 1 april 2014 start Digibattle. Je inzending moet uiterlijk 1 juni 2014 binnen zijn. Een professionele jury kijkt naar alle inzendingen en selecteert zes finalisten. Zij krijgen snel bericht.

Op 13 juni 2014 is de finale in Science Centre NEMO in Amsterdam. De finalisten presenteren dan hun app. De jury kiest een winnaar. Misschien ben jij dat wel!